Puddingfabriek kantorenpand flexperk werkplek ondernemen

In 1931 werd op de hoek van het centraal station te Groningen een bijzonder pand opgetrokken naar het ideaal van het Groninger architectenduo Kuiler en Drewes; De Puddingfabriek. Het gebouw diende toentertijd als uitbreiding van Puddingfabriek Polak, gevestigd aan de Hereweg. De zaken gingen goed, dus er was al snel behoefte aan een tweede fabriekshal.

Kantoren bedrijfsverzamelgebouw melkfabriek ommelanden groningen

Ingeblikte melk uit het kleine Groningen ging de hele wereld over; van België en Nederlands-Indië tot Amerika en HongKong. Tot 1995 diende melkfabriek ‘De Ommelanden’ trouw in het leger van melkproducenten. Wat rest is een overzicht van een roerige historie in de Groningse laaglanden.

Hoe financier je een onderneming?

Voor veel (beginnende) ondernemers is de financiering van een eigen onderneming dikwijls een heikel struikelblok. Want hoe krijg je in hemelsnaam voldoende geld bij elkaar om een rendabel bedrijf uit de grond te stampen? Ook bij een overname is dit vraagstuk een terugkerend thema. Om voor wat verheldering te zorgen hebben we een aantal aandachtspunten voor je opgesteld. 

Boterdiep kantoorruimte te huur kantoor groningen

Het zal geen Stadjer zijn ontgaan dat er in het afgelopen jaar flink wat is vertimmerd aan en rondom het Boterdiep. Na bouwwerkzaamheden die zo’n tien maanden hebben geduurd kunnen nu de vruchten van het nieuw vormgegeven gebied worden geplukt.

Succesvol ondernemen

Iedere ondernemer kent het wel; vastlopen op zaken waarvan je weet dat je er eigenlijk niet op zou moeten vastlopen. Om je een duwtje in de goede richting te geven hebben we hieronder een drietal tips verzameld van succesvolle ondernemers die zelf door vallen en opstaan de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd. Omdat het zo lekker de week breekt!

Er gaat niets boven ondernemen in Groningen. En dat is duidelijk te merken; het pas geopende bedrijfsverzamelpand 'The rock' aan de Atoomweg 6B stroomt razendsnel vol. Een mooie mix van gevestigde bedrijven en start-ups kozen al voor dit markante pand; van uitzendbureau, online marketingbureau en ondernemersplatform tot app-ontwikkelaars, webdevelopers en vormgevers.

De puddingfabriek van Polak, gevestigd aan de Viaductstraat in Groningen. Het in 1932 opgeleverde gebouw gold als uitbreiding van de bestaande puddingfabriek aan de Hereweg.

De Entrepreneur

De Puddingfabriek, De Entrepreneur, Business Center Emdenweg, De Kranepoort; zomaar een greep uit de bedrijfsverzamelgebouwen die Groningen rijk is. Wat hebben deze kantoorlocaties met elkaar gemeen? Daan Ruiter, eigenaar Kantoor-Groningen, vertelt.

Er gaat niets boven Groningen! En dat geldt ook zeker voor ondernemers. Zo lopen we voor op het gebied van energie, ict en healthy ageing.

Kantoor bedrijfsverzamelpand de Kranepoort Kraneweg 13 Groningen

Jouw kantoor: de plek waar je keihard werkt om jouw ondernemersdroom te laten uitkomen, de plek om van jouw onderneming een succes te maken en de plek waar je het beleg voor op je boterham verdient.

Meteen vanaf het startschot van jouw onderneming op zoek naar een kantoorruimte of ben je uit je ‘zolderkamerjas’ gegroeid? Bij het zoeken van een kantoorruimte is het belangrijk dat je een aantal voor jezelf op een rijtje zet.

Wat zijn bepalende factoren om tot de PERFECTE kantoorlocatie te komen? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Dit is afhankelijk van jouw wensen en het soort onderneming dat je hebt.